Gość Grażyna Opublikowano 15 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2011 Witam, mój mąż jest po operacji chirurgicznej resekcji żołądka, oraz po zapaleniu otrzewnej, nastepnie zrobił sie mu ropień w jamie brzusznej, później zrobił się czop w miejscu gdzie ma dren..W badaniu kontrastowym rtg wykryto nieszczelność żołądka(przetokę), lekarze niestety mówią, że zarośnie się sama w długim okresie, na razie jest w szpitalu i ma kroplówki, tylko jeden z lekarzy jest przeciwny zdaniu innych lekarzy, ten który robił mężowi badanie kontrastowe powiedział że przetoka sama sie nie zasklepi i trzeba operować. Mój mąż jest trzeci tydzien w szpitalu i w tym okresie miał dwie operacje. Czy zamknięcie przetoki w jego przypadku jest konieczne?Bardzo proszę o odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marta Opublikowano 21 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2017 Post był dwa lata temu dodany Ale może mi Pani odpowie czy przetoka się sama zagoila? Mam podobną sytuację w rodzinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kala Opublikowano 19 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2018 czy przetoka sama się zagoiła, czy potrzebna była operacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi