Gość ania Opublikowano 30 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 Witam, półtora miesiaca tem miałam usuniety wyrostek robaczkowy,bez rozlania i bez powikłań jak na razie. W prawym boku ponizej żeber zaczełam jednak odczuwac czasem nieznaczny ból, myslałam,ze to jakiś nerwoból lub miesniowy ale poszlam na usg i wykazało ,ze mam w prawej nerce cechy celicectasio pojedynczych kielichów i drobne echo hyperechogenne o śr.3,9 mm a w systemie kielicha dolnego o cechach małego złogu. czy to oznacza,ze mam kamienie w nerce i czeka mnie zabiegi ich usuwania,? czy da sie ich pozbyć poprzez wydalenie z moczem i jak ewentualnie temu pomóc? pozdrawiam,ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 30 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 Leczenie jest przeciwbólowe i rozkurczowe. Jeśli lekarz zdecyduje, że lepiej interweniować to istnieje możliwość kruszenia kamieni falami uderzeniowymi pozaustrojowymi, edoskopowego usunięcia złogu czy metodą klasyczną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ania Opublikowano 30 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 a cóż to jest *fala uderzeniowa pozaustrojowa*? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 30 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 Fale ultradźwiękowe wytwarzane poza organizmem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ania Opublikowano 31 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2008 czy to boli ? i czy prawie dwa miesiace od usuniecia wyrostka to wystarczajaca przerwa przed potencjalnym rozbijaniem kamieni? jestem z wielkopolski,czy moze Pan podac mi adresy specjalistów i miejsca gdzie wykonują takie zabiegi ? z góry dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maga Opublikowano 19 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 przesadnie duzo pij,skakaj i się tego cholerstwa pozbędziesz! polecam soki z cytrusów i kompot z mirabelek i nie decyduj sie na rozbijanie bo to nie jest przyjemne,zobaczysz,troche wysiłku i kamień sam się wydali! powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ania Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 dzięki Mada-) boje sie tylko,ze gdzies po drodze z nerki do pecherza kamień sie zaklinuje-(( a jakiej wielkości był Twój kamyczek? pozdrawiam,ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość eliza Opublikowano 5 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2009 witam, właśnie wróciłam ze szpotala. kilka dni temu poczułam bardzo silny ból w dolnej części brzucha. było to po prawej stronie. myślałam, że to wyrostek więc pojechałam na pogotowie. po kilku dniach odżywiania się samymi kroplówkami lekarze stwierdzili, że mam kamień na nerce o wielkości 6,5 mm. bóle są niesamowicie ostre, czasami nie do zniesienia. prawie cały czas mnie mdli. lekarz kazał mi stosować tabletki *ginjal*.lekarze chcą, abym go *wydaliła* wraz z moczem. czy to boli ? czy moge spożywać soki, czy lepiej wode mineralną i herbatę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mateusz Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2009 żal z tym interenete, szukam już godzine i nic niemoge znaleźć, może tutaj ktoś pomoże-od dwuch dni odczuwam kłujacy ból w okolicach prawej nerki, szukłałem w necie i wiem że to nie jest nerka więc co-? poza tym ból strasznie nasila się przy schylaniu się. Ból pojawił się nagle kiedy obijałem piłke na boisku, i napoczątku właśnie bardziej przypominało to nerwoból. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość megi Opublikowano 22 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2010 może to ból lędźwiowy?? nerwoból? kręgosłup masz w porządku? chodzi mi o odcinek L1-L5?? czy krążki międzykręgowe masz w porządku? nie ma przepukliny żadnej ,ani skrzywienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jagoda Opublikowano 26 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 Mnie boli w prawym dolnym rogu mam badania dobre, ale i tak mnie boli mam podwyższony stan zapalany czy to wyrostek ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gabriela Opublikowano 2 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2015 Pomocy blagam...od godziny 17 dnia wczorajszego zmagam sie z bolem plecow..ok 1 w nocy bol przesunal sie rowniez na brzuch..o 4:30 obudzil mnie ten bol i boli pol podbrzusza brzuch i plecy..bol jest tepy i ostry na zmiane..od czasu do czasu mam dreszcze..nie moge zginac prawej nogi bo czuje uklucie w podbrzuszu i nad prawym biodrem..myszkuje wlasnie internet i nie wiem czy to wyrostek czy kamien nerkowy..dawno temu stwierdzono ze mam po mamie piasek na lewej nerce odziedziczony a bol jest z prawej..moge chodzic jedynie lekko schylona i lezec na lewym boku prosze ktos mial takie objawy? Co mi moze byc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gabriela Opublikowano 2 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2015 Bol ciut ustapil, ale zaczyna bolec tak kujaco cefka moczowa..wczesniej mialam lekko podniesiona temperature (zapomnialam napisac) jeszcze raz prosze o pomic..boje sie :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi