Gość Tomek Opublikowano 14 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2011 Już kilka miesięcy nie czyszczę uszu patyczkami.tylko ręcznikiem.Przez ten brud co mi tam się nagromadza mogę mieć przez to szumy w uszach albo zapalenie ucha,albo pogorszy mi się słuch? Co mam robić by likwidować ten brud? Czym spowodowane są szumy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 14 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2011 Przez ten brud co mi tam się nagromadza mogę mieć przez to szumy w uszach albo zapalenie ucha,albo pogorszy mi się słuch? - jeśli ten brud rzeczywiście tam się gromadzi, a nie samoistnie wypływa to tak może być Co mam robić by likwidować ten brud? - można stosować specjalne płyny do uszu (reklamowane nawet w telewizji), które powodują rozpuszczanie woskowiny i swobodny jej wypływ z uszu Czym spowodowane są szumy ? - szumy mogą być spowodowane różnymi patologiami w zakresie narządu słuchu, trzeba w tej sprawie skonsultować się z laryngologiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi