Skocz do zawartości
eChirurgia.pl

Powracające powiększone węzły chłonne na szyi i za uszami

Gość Afta_17

Rekomendowane odpowiedzi

Od jakiegoś czasu wyczułem powiększone na szyj, za uszami. Migdałki już od miesiąca lekko powiększone i cały czas lekko zaczerwienione gardło. Węzły dziwnie się zachowują, raz mam powiększony węzeł za uchem, po tygodniu znika, pojawia się następny na szyi, po tygodniu znika, pojawia się następny pod żuchwa. W pachwinach nie wyczuwam żadnych guzków ponad 2-3mm. Pod pachami nie wyczuwam żadnych węzłów. Od tygodnia 3 razy miałem krwotok z nosa, nie obfity łatwy do zatamowania. Ogólnie czuje się bardzo dobrze. Lekarz zlecił badanie krwi które wyszło jak powiedział wzorowo(2 tygodnie temu). Kazał ssać tabletki na gardło i rutinoscorbin. Martwi mnie dlaczego jedne węzły się pojawiają, następne znikają. Na obecną chwile mam powiększony za lewym uchem(nie bolesny), z lewej strony koło migdałka(bolesny) i z prawej strony malutki z tylu na szyi(nie bolesny). Udać się jeszcze raz do innego lekarza?? Dodam ze bardzo łatwo nabawiam się aft, około 2 tygodnie temu wygoiła się ostatnia a ciąg trwał ponad 2,5 miesiąca, (jedna się goiła, rosła następna). Proszę o pomoc co z tym robić, czy to coś poważnego?? Bo zaczynam się coraz bardziej martwic.