Gość rafaU Opublikowano 29 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2008 Witam, ostatnio moja mama skarżyła się na twardy i bolący guzek pod skórą w okolicach żeber. Z czasem stawał się on coraz większy. Kupiłem mamie maść ichtiolową, z nadzieją, że podejdzie ropa. Tak też się stało. Po celowym ciśnięciu tego zgrunienia, wyciekła z niego ropa, a po niej jakieś jajeczka. Nie tyle ta wydzielina mnie zdziwiła, co te jajeczka. Co to za pasożyt może być? Można jakoś samemu sobie z tym poradzić, czy trzeba sięgnąć rady specjalisty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 29 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2008 Na pewno należy z tym problemem udać się do chirurga. Z tego co Pan opisuje prawdopodobnie jest to zropiały kaszak. Jedyną skuteczną metodą doszczętnego wyleczenia tej zmiany jest wycięcie kaszaka w całości, z torebką. Jeśli wytnie się kaszaka w całości w przyszłości nie będzie już z nim w tym miejscu problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 5 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2017 Zobacz choroby człowieka zdjęcia http://www.bolimnie.com/galeria-chorob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi