Skocz do zawartości
eChirurgia.pl

Nadmiernie ruchliwa kość guziczna powodująca zapalenie odbytu

Gość Krzysztof

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Krzysztof

Witam, mam 24 lata od 5 lat zmagam sie z chorobami odbytu, Zaczęło sie od hemoroidów (operacjja) ponowienie, gumki, szcelina. Miesiąc temu zostałem skierowany poraz kolejny na operacje hemoroidów i okazało się, ze mam zbyt duze napiecie miesnia zwieracza, fałd anodermy który został wyciety i stwierdzono nadmiernie ruchomą kość guziczną. Moje pytanie co z doświadczewnia3 będzie się dalej ze mna działo ponieważ lekarz do końca nie chce mi udzielic precyzyjnej odpowiedzi i kieruje mnie dalej(te moje ciagle bóle są niby związane z kościa) szczerze mowiac w tym wieku mam tego dosyć bóli przez jak i pooperacujnych wiec chciałbym wiedzieć czego się moge dalej spodziewać. Dziekuje

Skrzywienie kości guzicznej czy tez jej nadmierna ruchomość powinna zostać skonsultowana z ortopedą. On po badaniu powinien zadecydować o dalszym postępowaniu. Mnie trudno określić dalszy rozwój choroby bez bezpośredniego badania i oceny bezpośredniej stanu klinicznego.

Panie Tomaszu! Mam prośbę, bo widzę, że też miał Pan do czynienia z kością ogonową. Mnie bóle męczą już prawie rok. Ostatnio miałam wykonaną TK kości krzyżowej i guzicznej i w opisie m.in. mam napisane *kośc guziczna w kątowym zagięciu*. Wiem, że jest to bardzo trudna rzecz do leczenia. Ból mam silny i przewlekły, tabletki p/bólowe tylko trochę uśmierzają ból. Może Pan ma jakieś doświadczenie w leczeniu tej dolegliwości. Bardzo proszę o odpowiedź.