Gość ala Opublikowano 12 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2011 Witam mam pytanie poniewaz od dłuszego czasu z moją pani doktor próbujemy ustalić przyczyne chudnięcia mam spora niedowagę ale nie było to od zawsze kiedys ważyłam przy wzroście 169 58 kg a teraz niecałe 50 wszystkie badania ok w tym nawet gastroskopia manometria ogólne badanie krwi, moczu, miałam też badana tarczycy gdzie nie mam nadczynności -gdzie sie chudnie,ani niedoczynnosci,nawet cukrzyca była badana -wszystko dobrze!!postanowiliśmy zrobić badanie hormonów półciowych -wszystkie mieszczą sie w normach ale niepokoi nas prolaktyna jej wynik 76,11ng/ml przy normach 4,79-23,30 czy ona może jej powodem chudniecia??czy po leczeniu zacznę przybierać wkońcu na wadze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 12 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2011 Tak zwiększony poziom prolaktyny może powodować spadek masy ciała. Spadek poziomu tego hormonu we krwi do normy powinien zlikwidować problem niedoboru masy ciała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ala Opublikowano 13 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 A proszę mi tak w skrucie wytłumaczyć dlaczego ona powoduje ten spadek masy ciała ??Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 13 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 Na skutek działania ogólnoustrojowego prolaktyny powodującego wzmożenie metabolizmu organizmu, zwiększenia katabolizmu czyli szybszego spalania materiału organicznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dorota Opublikowano 20 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 Nie wiem co dobre ja przy podwyższonej prolaktynie grubnę wręcz okropnie z 64 kg na 74 już mam :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anka Opublikowano 17 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 Jestem żywym przykładem tego, że podwyższony poziom prolaktyny jest przyczyną niedowagi, z którą męczyłam się ponad 20 lat. Przy moim wzroście zdarzyło mi się kiedyś ważyć 49 kg, potem oscylowałam wokół 56kg, a po bromergonie nareszcie ważę (i wyglądam) normalnie (64 kg) :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anka Opublikowano 17 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 P.S. Przy moim wzroście... 176 cm .... :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Angela Opublikowano 28 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2017 Cały czas myślałam, że to przez utratę wagi moja prolaktyna tak wzrosła a teraz dowiaduje się, że może być odwrotnie. Przez wzrost prolaktyny łatwiej mi chudnąć. Czyli możliwe, że po leczeniu przybiorę na wadze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość niusia Opublikowano 19 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2018 Ją mam prolaktyne 135 i waze 83 przy wzroście 165 i biorę bromergon widzę że trochę schudlam i muszę się leczyć psychicznie a mam objawy chorej nadczynnosci pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi