Gość Andrzej Opublikowano 11 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2011 Witam, Mam pytanie dotyczące kości potylicznej człowieka. Czy termin Guzowatość potyliczna zewnętrzna jest czymś naturalnym u człowieka? Czy jest to jakaś zmiana chorobowa. Ponieważ moja kość potyliczna ma niewielkie zgrubienie w tym miejscu i zastanawiam się czy to jest czymś naturalnym u człowieka. Owa *zmiana* nie boli zupełnie, przy bardzo mocnym ucisku oczywiście reaguje jak normalny fragment ciała, ale samo w sobie nie boli. Jest twarde jak kamień(czytaj normalna kość), skóra nad nim jest przesuwalna. Dlatego chciałem zapytać, czy czaszka człowieka w tym miejscu może mieć swego rodzaju zgrubienie i jest to czymś naturalnym. Z góry dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mateusz Opublikowano 11 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2011 To zwykły szczegół anatomiczny obecny u każdego zdrowego człowieka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anna Opublikowano 26 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2011 Guzowatość potyliczna zewnętrzna to naturalna struktura anatomiczna u czlowieka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maniek z wzsp RTG Opublikowano 6 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2011 Powyższe odpowiedzi są po części prawdą ale jest jeszcze coś pozytywnego, ponieważ mówi się, że większość cześci ciała odpowiada za jakąś czynność w życiu człowieka np.ruchową takie fizyczne czynności ale też psychiczne.za osobowość, charakter, cechy płciowe,to uwypuklenie jeżeli jest większe niż normalnie bardziej widoczne niż u normalnej osoby oznacza ponoć namiętność,dzisiaj się o tym dowiedziałem po zajęciach,czego pani łatwo nie powiedziała bo sie wstydziła.Ja też to mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi