Skocz do zawartości
eChirurgia.pl

Biała wystająca krosta na odbycie

Gość Marcin

Rekomendowane odpowiedzi

Jetem facetem, mam 20 lat, mam nadwagę i złą przemianę materii, mimo iż od dawna jem dwa normalne posiłki dziennie to potrafię być w ubikacji 6 razy dziennie i zawsze biegunka, przy tych biegunkach wyskoczył mi hemoroid (jeden, bolący). Wyczytałem w internecie, że trzeba uważać na higienę, nie podcierałem się tylko zawsze myłem po skorzystaniu z toalety i hemoroid zniknął. Po dwóch tygodniach, tak tydzień temu zauważyłem w okolicy odbytu białą krostę, nie boli ona, nie swędzi, przy dotykaniu jej, duszeniu i ciągnięciu, nie boli wystaje tak, że można ją złapać, jest większa niż szersza, tzn bardziej wystaje poza skórę niż jest rozrośnięta na skórze, nie krwawi, jest i nie chce się zmniejszyć, co to jest? Naczytałem się o HPV itd. Jestem wystraszony!

Trudno mi określić bez bezpośredniego badania. Najlepiej w tej sprawie skonsultować się bezpośrednio z chirurgiem. On po badaniu wyjaśni czym może być ta zmiana. Być może to tylko jakiś żylak odbytu, który tak może właśnie i wyglądać jak Pan opisuje. Co do przewlekłych biegunek to należałoby się zastanowić nad wykonaniem celem pogłębienia diagnostyki kolonoskopii. W tej sprawie trzeba by skonsultować się z gastroenterologiem.