Gość Marcin Opublikowano 10 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2011 Jetem facetem, mam 20 lat, mam nadwagę i złą przemianę materii, mimo iż od dawna jem dwa normalne posiłki dziennie to potrafię być w ubikacji 6 razy dziennie i zawsze biegunka, przy tych biegunkach wyskoczył mi hemoroid (jeden, bolący). Wyczytałem w internecie, że trzeba uważać na higienę, nie podcierałem się tylko zawsze myłem po skorzystaniu z toalety i hemoroid zniknął. Po dwóch tygodniach, tak tydzień temu zauważyłem w okolicy odbytu białą krostę, nie boli ona, nie swędzi, przy dotykaniu jej, duszeniu i ciągnięciu, nie boli wystaje tak, że można ją złapać, jest większa niż szersza, tzn bardziej wystaje poza skórę niż jest rozrośnięta na skórze, nie krwawi, jest i nie chce się zmniejszyć, co to jest? Naczytałem się o HPV itd. Jestem wystraszony! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 10 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2011 Trudno mi określić bez bezpośredniego badania. Najlepiej w tej sprawie skonsultować się bezpośrednio z chirurgiem. On po badaniu wyjaśni czym może być ta zmiana. Być może to tylko jakiś żylak odbytu, który tak może właśnie i wyglądać jak Pan opisuje. Co do przewlekłych biegunek to należałoby się zastanowić nad wykonaniem celem pogłębienia diagnostyki kolonoskopii. W tej sprawie trzeba by skonsultować się z gastroenterologiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 Choroby odbytu zdjęcia http://www.bolimnie.com/anatomia/odbyt-choroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi