Gość ada Opublikowano 9 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2011 Witam, prosze mi powiedziec co oznaczają w moczu : nabłonki wielokątne - pokrywają całe pole widzenia nabłonki okragłe : 0-1 wpw Sluz : obfity w preparacie Krwinki białe : 1-3 (norma: 1-4) Krwinki czerwone: - Wałeczki : - Bakterie : dośc liczne Skl mineralne: - pierwszy posiew moczu wykazal zbyt duzo bakterii na raz i kazano go powtorzyc, wynik bedzie po niedzieli Bardzo bolą mnie nerki po grypie, antybiotyki nie pomagaja, szukam dalej pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ola Opublikowano 10 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2011 mam podony problem po grypie- ktoś coś moze doradzić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Izabela Opublikowano 11 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2011 Witaj Ada, ja też miewam problemy z drogami moczowymi dopiero pomogły mi 1 posiew na mocz 2 antybiogram i dopiero celowany antybiotyk Zrób też badanie krwi na kreatyninę i mocznik - badania na nerki ( to pod nabłonki wielokątne) Dużo pij wody lekko zakwaszonej- pomaga wypłukiwać bakterie życzę zdrówka Izabela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ada Opublikowano 12 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2011 czy te nabłonki mogą coś sugerować ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ada Opublikowano 15 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2011 w posiewie pojawiły się enterokoki w ilości 10^5, ból nerek się nadal utrzymuje, doszła temperatura w granicy 38 st czy to jest powazna bakteria, jakies ryzyko z nią jest związane ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi