Gość Maria Weronika Opublikowano 9 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2011 Witam. Miałam robioną gastroskopię i dostałam wyniki po łacinie. Czy mogłabym prosić o przetłumaczenie tego, co mi napisano? Rozpoznanie kliniczne:Gastropathia erosiva, hernia hiatus oesophagealis opis makroskopowy 1, 2.3 wycinki.Rozpoznanie histopatologiczne: 1. Gastritis chronica activia lymphofollicularis antralis cum erosionibus diffusum. 2. Gastritis chronica erosiva corporis. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 9 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2011 Rozpoznanie kliniczne:Gastropathia erosiva, hernia hiatus oesophagealis opis makroskopowy 1, 2.3 wycinki. - oznacza Zapalenie błony śluzowej żołądka nadżerkowe, przepuklina rozworu przełykowego Rozpoznanie histopatologiczne: 1. Gastritis chronica activia lymphofollicularis antralis cum erosionibus diffusum. - oznacza Przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka aktywne z ogniskowym przerostem grudek chłonnych części przedoddźwiernikowej żołądka z rozsianymi nadżerkami 2. Gastritis chronica erosiva corporis. - oznacza Przewlekłe zapalenie błony śluzowej nadżerkowe trzonu żołądka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi