Gość anonim Opublikowano 8 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2011 Czy pole magnetyczne magnetroniku mozepowodowac rozrost guza tarczycy. Kilka lat temu zdiagnozowano u mnie cos w tarczycy niepamietam co ale chyba guza, zapomnialem onim kompletnie ale od jakiegos czasu przebywam czesto codziennie okolo 5 godzin w polu magnetycznym magnetroniku i tak sie zlozylo ze po niedlugim czasie okolo kilku tyg tyg zaczela mnie bolec czyja z lewej strony tam gdzie cos mi wczesniej w usg wykryli. lekarz kazal po 2 latach przyjsc na kontrol ale kompletnie zapomnialem bo niebylo zadnych obiawóa az do teraz. jest czym sie martwic z tego co ja wiem to magnetronik powoduje rozrost guzów ale chce zasiegnac porady lekarza. dziekuje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 8 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2011 Raczej nie powinno działanie pola magnetycznego emitowanego przez magnetronik z dalszej odległości powodować rozrostu guza/guzów tarczycy. Oczywiście wskazane jest kontrolne wykonanie USG tarczycy jak zalecił lekarz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi