Gość Tomasz Opublikowano 7 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2011 Witam, Miesiąc temu miałem zapalenie najądrza, czułem dyskomfort w okolicach lewej pachwiny oraz lewego jądra, wizyta u urologa utwierdziła moje domysły, po leczeniu antybitykami zinnat i cipronex zapalenie ustało. Urolog przebadał mnie ponownie i stwierdził, że wszystko jest w porządku po czym przepisał mi bactrim. Od tego czasu zacząłem chodzić na siłownie, ale lekarz chirurg wykrył u mnie przepuklinę pachwinową, więc poprzestałem na ćwiczeniach aerobowych (przede wszystkich chodzenie na bieżni), dodam, że nie prowadzę aktywnego trybu życia, więc natężenie - przebiegnięcie 7 km codziennie- dla mojego organizmu było czymś nowym - dwa miesiące nie ćwiczyłem. Od rozpoczęcia ćwiczeń na siłowni towarzyszy mi ból, dyskomfort, jakby napięcie jakiegoś mięśnia między moszną a odbytem, czasami boli w nocy, czasami boli podczas siedzenia, również pobolewa w czasie dnia, kiedy biorę krople uspokajające ból - napięcie trochę ustępuje, ale nadal czuję je *gdzieś*. Stąd moje pytanie - czy jest to zapalenie gruczołu krokowego, czy są to inne przyczyny. Dodam, że nie mam problemów z oddawaniem moczu ani stolca, nie mam też nacisków na oddawanie moczu w nocy, ból-napięcie czuję od 8-10 dni i jest coraz bardziej uciążliwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość medicus Opublikowano 7 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2011 Czy urolog badał palcem przez odbyt prostatę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomasz Opublikowano 8 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2011 nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość medicus Opublikowano 9 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2011 Koniecznie zatem powinien Pan mieć przeprowadzone raz jeszcze ale PEŁNE!!! badanie urologiczne, czyli także kontrola prostaty per rectum, USG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi