Gość Radek86 Opublikowano 4 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2011 Mam podwyższone dwa enzymy wątrobowe AspAT i AlAT... bralem przez 2 tygodnie metanabol polski po trzy dziennie i trzy tab silimarolu. po czym zrobilem wyniki i alt wyszlo mi 130 oczywiscie przerwalem cykl ale jednak wybralem 50 sztuk metanabolu czy to bardzo uszkodziło maoją wątrobe? dodam ze mam 25 lat i nigdy nie maialem problemów ze zdrowiem, cwicze na silowni 4 razy tygodniowo. i jak obnizyc zeby wrocily te enzym do poprzedniego stanu? ile to moze potrwac przy dobrej diecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 5 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2011 oczywiscie przerwalem cykl ale jednak wybralem 50 sztuk metanabolu czy to bardzo uszkodziło maoją wątrobe? - na pewno miało to wpływ na uraz komórek wątrobowych, ale taki uraz nie powinien być zbyt duży, wszystko zależy od wrażliwości osobniczej Pana wątroby i jak obnizyc zeby wrocily te enzym do poprzedniego stanu? - oczywiście trzeba stosować dietę typu wątrobowego oraz leki wzmacniające komórki wątrobowe (jest ich bardzo wiele dostępnych w aptece bez recepty, odpowiednie poleci farmaceuta) ile to moze potrwac przy dobrej diecie? - około 1-2 miesięcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Radek86 Opublikowano 5 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2011 dziekuje za odpowiedz a jeszcze sie spytam alkohol nie wchodzi w gre nawet raz w tygodniu? czy to moze przedluzyc leczenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi