Gość Izabela Opublikowano 4 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2011 Ostatnio odczuwam kucie w prawym dole biodrowym, mam nudności i podwyższoną temperaturę- 37,2. Zgłosiłam się do lekarza pierwszego kontaktu, a ten skierował mnie do szpitala. W szpitalu przeszłam badania USG i morfologię krwi. W wyniku USG stwierdzono, że podkątniczo widoczny wyrostek o śr. 6,3mm oraz wolny płyn w j.otrzewnej. Co to oznacza? Czy powinnam zostać w szpitalu i poddać się operacji? Lekarz kazał mi wrócić do domu jednak ból wciąż się utrzymuję. Proszę o odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 5 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2011 Skoro lekarz bezpośrednio zbadał Panią i nie widzi podstaw do hospitalizacji to na pewno nie jest to zapalenie wyrostka robaczkowego, ponieważ taki stan wymaga leczenia operacyjnego. Warto byłoby jeszcze w tej sprawie skonsultować się z ginekologiem, bo powodem objawów i niewielkiej ilości płynu w jamie otrzewnowej może być np. zapalenie prawych przydatków. Jeśli bóle i podwyższona temperatura nie ustępują trzeba tez rozważyć ponowną konsultację na izbie przyjęć szpitala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi