Gość Alfred Opublikowano 4 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2011 Chudnę zaniepokojony poszedłem na badanie gastroskopi. Badanie wykazało zapalenie żołądka i dwunastnicy, nic mnie nie boli ,mam jeszcze zrobić kolonoskopię.Chciałbym wiedzieć skąd ta choroba i czym to grozi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 5 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2011 Zapalenie żołądka i dwunastnicy raczej nie powinno dawać dużej utraty masy ciała (niewielkie zaburzenia apetyt). Takie zapalenie górnego odcinak przewodu pokarmowego często jest spowodowany trybem życia (stresy), nieodpowiednim i nieregularnym odżywianiem się. Na pewno Pan wymaga dalszej diagnostyki celem oceny przyczyny spadku masy ciała. Może kolonoskopia wyjaśni przyczynę tego stanu. Do rozważenia także wykonanie USG jamy brzusznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi