Gość Artur Opublikowano 4 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2011 Witam, mam płaskie znamię barwnikowe na spodniej stronie członka usytuowane na tzw. szwie penisa, o średnicy ok 6-7 mm, któe w ostatnich miesiącach zaczęło się powiększać. Konsultowałem to znamię z dermatologiem, który stwierdził że nie ma bezpośrednich powodów do niepokoju lecz z uwagi na usytuowanie zalecił usunięcie chirurgiczne. Tym samym powstaje pytanie czy usunięcie tak położonego znamienia może powodować jakąkolwiek dysfunkcje penisa?ile trwa sam zabieg?jak długo należy czekać na usunięcie szwów (chyba, że stosuje się rozpuszczalne) i w ogóle na powrót do pełnej sprawności?dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 5 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2011 czy usunięcie tak położonego znamienia może powodować jakąkolwiek dysfunkcje penisa? - nie ile trwa sam zabieg? - około 15-20 min. jak długo należy czekać na usunięcie szwów (chyba, że stosuje się rozpuszczalne) - około 7-10 dni, stosuje się zwykle szwy nierozpuszczalne i w ogóle na powrót do pełnej sprawności? - około 3 tygodnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Artur Opublikowano 7 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2011 dziękuje za rzetelną odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Artur Opublikowano 8 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2011 mam jeszcze jedno pytanie, mianowicie do jakiego lekarza wybrać się celem usunięcia tegoż znamienia?chirurg ogólny czy może urolog?a może chirurg plastyk jak sugerował dermatolog z u którego znamię było konsultowane, czy to jednak lekka przesada?dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 20 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2017 Choroby penisa zdjęcia http://www.bolimnie.com/anatomia/penis-pracie-czlonek-choroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi