Gość Ola Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 Czy poniższe wyniki są bardzo niebezpieczne w ciąży - 8 tydzień dodam, że miałam przed ciążą wykrytą nadczynność brałam metizol i propranolol( w chwili obecnej odstawiłam leki). FT3 5,05 FT4 1,74 dziękuję bardzo za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Piotr Opublikowano 9 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2011 Same wyniki bez podania norm dla danego laboratorium nie pozwalaja na interpretację (norma ng/ml czy pmol/l). Do tego wskazana jest informacja o TSH i jaka jest przyczyna nadczynności w ciąży (choroba Gravesa? wole guzkowe toksyczne). Dużo informacji na ten temat można znaleźć na stronie www.tarczyca.info. http://www.tarczyca.info/temat/tarczyca-a-ciaza/nadczynnosc-tarczycy-w-ciazy-tarczyca-a-ciaza/ Generalnie w tak istotnym okresie jakim jest pierwszy trymestr ciąży radzę zgłosić się do endokrynologa cele ustalenia postępowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi