Gość Jan z Łodzi Opublikowano 24 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2008 Zostałem przyjęty do szpitala z powodu niedoboru elektrolitów w organizmie. Lekarz wykonał mi kilka badań , min.badanie metabolitów ketosteroidowych w moczu. W związku z powyższym moje pytanie brzmi: czego może dotyczyć wynik tego badania? Jeśli okaże się ,że wynik jest niedobry, co wtedy dalej robić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 25 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2008 W ten sposób określa się m.in. niedoczynność nadnerczy. Hormony nadnerczy wpływają na utrzymanie prawidłowej gospodarki wodno-elektrolitowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jan z Łodzi Opublikowano 25 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2008 Bardzo dziękuję za odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 26 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2008 Oczywiście, gdy wynik będzie nieprawidłowi będzie Pan wymagał dalszej diagnostyki nadnerczy. Na pewno na początku TK z kontrastem celem wykluczenia patologii rozrostowej i ewentualnie naczyniowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi