Skocz do zawartości
eChirurgia.pl

Twarde stolce, ranka przy odbycie i narośl przy hemoroidach

Gość Magda

Rekomendowane odpowiedzi

Witam od 4 miesiecy męcze się z hemoroidami stosowałam wiele leków masci nasiodówek ktore zalecał mi lekarz najpierw rodzinny pozniej bylam u chirurga ogólnie to mi one nigdy nie dokuczały była tylko taka narośl przy odbycie i po wyproznieniu robiła mi sie malutka ranka ktora szczypała tylko troche przy kąpieli. Zaczęłam stosować diete bogatą w błonnik jadlam błonnik Ispagul codziennie przez prawie 3 tygodnie ponieważ mój stolec od zawsze jest twardy ale nie mam zaparc i stwierdziłam ze on mi zawsze tą ranke zrobi. Błonnik był super moje stolce były luzne nie raniły mnie no ale przeciez całe zycie nie moge chyba go jesc wiec go odstawiłam i znowu mam twarde stolce które robią mi tą malutką ranke czy to jest grozne? Widocznie bym musiała jesc ten błonnik całe zycie a chyba tak nie mozna prawda? Jem równiez duzo wazrzyw i owocow bogatych w błonnik wiorki kokosowe platki owsiane siemie lniane ale to mi nic nie pomaga tylko jak jadłam błonnik Ispagul to stolce byly luzne co ja mam zrobic? Prosze o porade mi ta ranka wcale nie dokucza ale martwie sie zeby z tego sie nie zrobiło nic groznego