Gość Agata Opublikowano 2 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2011 Witam, za tydzień mam mieć przeprowadzony zabieg usunięcia pęcherzyka żółciowego metodą laparoskopową (kamień w pęcherzyku o średnicy 22 mm). Zauważyłam, że przy jednym z zębów mam spuchnięte dziąsło, które podeszło ropą. Czy to może być przeciwwskazaniem do przeprowadzenia zabiegu? Czytałam na forum, że przeziębienie wyklucza zabieg, a jak jest w takim przypadku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 Niestety zapalenie w zakresie jamy ustnej jest przeciwwskazaniem do znieczulenia ogólnego. Radziłbym wyleczyć to ognisko zapalne i dopiero udać się na zabieg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi