Gość magdalena Opublikowano 2 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2011 Witam mam pytanie odnośnie szczeliny odbytu. Byłam u proktologa z powodu bólu podczas wyprózniania stwierdził szczeline odbytu dał maść nitrocard i jakąś robioną anestezjową czy coś takiego, na szczęscie znosze je bardzo dobrze nie mam zadnych skutków ubocznych. Mam tylko pytanie odnośnie tej szczeliny bo od swojego lekarza bardzo ciężko sie cokolwiek dowiedzieć, czy ze szczeliny można się całkowicie wyleczyć czy bedzie ona nawracać dodam że nie mam zaparć mam rozwolnienia stolce mam zawsze miękkie więc nie mam pojęcia dlaczego ten problem się u mnie pojawił trwa to już równo miesiąc.I kiedy konieczna jest operacja i jakie niesie ze soba ryzyko pozdrawaim i dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 11 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2011 czy ze szczeliny można się całkowicie wyleczyć - tak, może czy bedzie ona nawracać - niestety, ale czasami dochodzi do nawrotów, ale zazwyczaj przy zaparciach I kiedy konieczna jest operacja - jeśli szczelina nie wyleczy się w przeciągu pół roku zazwyczaj zaleca się wtedy leczenie operacyjne i jakie niesie ze soba ryzyko - nawrót, trudno gojącą się ranę, nietrzymanie stolca lub zwężenie ujścia odbytu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 Choroby odbytu zdjęcia http://www.bolimnie.com/anatomia/odbyt-choroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi