Gość Ewa Opublikowano 1 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2011 Jakiś czas temu zaobserwowałam twardy guz na głowie.Jest on twardy(jak kośc),nie bolący, nie rusza się, tak jakby był na kości czaszki.Nie boli mnie głowa.Znajduje się ona jakieś 4 cm od punktu gdzie zaczyna się szyja w linii prostej do kręgów szyjnych.Czy to może byc rak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 1 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2011 Bez bezpośredniego badania trudno mi określić czym może być taka struktura guzowata. Jeśli jest twarda i związana z kościami czaszki, nieprzesuwalna może sugerować kostniaka. W takim przypadku warto byłoby wykonać RTG czaszki. Najlepiej w tej sprawie skonsultować się bezpośrednio z chirurgiem, który zadecyduje o odpowiednim badaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi