Gość Mariusz Opublikowano 28 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2011 Witam. Od kilku lat borykam się z dołem podkalanowym lewej nogi, w którym pod wpływem uderzenie * wyszedł* gózek w dole podkolanowym, jest on umieszczony bardziej z lewej strony i pojawia się gdy chodzę lub stoję. Objawy są takie, iż nogi nie mogę całkowicie wyprostowac i a gdy próbuję normalnie chodzic, to odczuwam dosyc mocne *ciągnięcie* w dole podkolanowym, które biegnie aż do łydki, w wyniku czego utykam, bo nie mogę wyprostowac nogi. Pojawia sie to po wysiłku fizycznym, i utrzymuje przez kilka dniu, nadmienię, iż po rozgrzaniu i lekkim rozciągnięciu to * ciągnięcie ustępuje, ale po przykucnięciu powraca. Proszę o pomoc, bo jest to dosyc kłopotliwa sytuacja, co to może byc i jak z tym walczyc? Pozdrawiam :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 31 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2011 Na pewno trzeba w tej sprawie skonsultować się z ortopedą. Taka zmiana sugeruje występowanie torbieli Bakera. Ortopeda po badaniu i ewentualnym USG stawu kolanowego wyjaśni czym dokładnie jest ta zmiana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi