Gość ALEKSANDRA Opublikowano 27 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 Witam mam 29 lat i staramy sie z mężem od 2 lat o dziecko,wczoraj stwierdzono u mnie PCOS za 6 miesięcy mam przejść zabieg przyznam że bardzo sie denerwuje bo nie mam pojęcia jak on wygląda ,wyczytałam w necie że wykonuje sie go przez brzuch,jakie są szanse że zajdę w ciąże po tym zabiegu i jak długo muszę odczekać aby sie znowu starać o dziecko,przyznam im więcej czytam na forum o tym zabiegu tym bardziej jestem przerażona.Dziękuje za odpowiedz:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 30 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2011 Wykonuje się wiele różnych rodzajów zabiegów w przypadku PCOS w zależności od zasięgu zmian torbielowatych w jajnikach. O zakresie operacji i jego typie trzeba porozmawiać z ginekologiem, który będzie przeprowadzał zabieg. Jeśli całkowicie trzeba będzie usunąć jajniki może Pani utracić bezpowrotnie płodność (ale to już ostateczność). Niestety, ale po takich zabiegach znacznie zmniejsza się płodność pacjentek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi