Gość Agnieszka Opublikowano 26 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2011 Witam Panie doktorze! Moja babcia z powodu wypadania szyjki macicy miała przy okazji wizyty u ginekologa robioną cytologie. Wynik II/III wg Pap. Lekarz powiedział że po 2 tygodniowym smarowaniu Ovestinem trzeba będzie powtórzyć cytologię Jeśli wyjdzie wynik III - to będą pobierać wycinki do badania histop. Chciałam dopytać się czy takie pobieranie wycinków odbywa się w narkozie czy w znieczuleniu miejscowym ?czy w ogóle przy takim wyniku to jest konieczne.? W związku z powyższym ginekolog sprawę założenia krążka na wypadającą macicę odłożył na potem. dziękuję za wyjaśnienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 31 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2011 Chciałam dopytać się czy takie pobieranie wycinków odbywa się w narkozie czy w znieczuleniu miejscowym ? - raczej w znieczuleniu miejscowym czy w ogóle przy takim wyniku to jest konieczne.? - tak oczywiście, taki wynik (III) sugeruje proces nowotworowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kasiulka Opublikowano 16 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2012 ja miałam pobierany wycinek i bylam usypiana,kobiety ktore,byly przy mnie na sali tez ,były uspione .dodam,ze bylam w ciaży 9 tyg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi