Gość Paul Opublikowano 25 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2011 Witam. Mam pytane ws lordozy. Jak mozna wyleczyc lordoze? (jak cwiczeniami to prosze napisac jakimi) Jak dlugo sie ja leczy(+/-)?Czy mozna ja wyleczyc? Dziekuje z gory za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 30 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2011 Zbyt mało Pan podaje szczegółów w zakresie tej wady kręgosłupa (lokalizacja lordozy, jej zakres, stopień wygięcia kręgosłupa), żebym mógł konkretnie odpowiedzieć na Pana pytania. W takiej sprawie najlepiej udać się do lekarza specjalisty w zakresie rehabilitacji. On dokładnie wytłumaczy jakie zabiegi rehabilitacyjne w Pana przypadku byłyby wskazane, jakie ćwiczenia i jak długo należy je stosować. Trzeba wiedzieć, że jeśli Pana układ kostny uległ już całkowitemu ukształtowaniu to wyleczenie takiej wady już raczej nie jest możliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Paul Opublikowano 30 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2011 Witam. Jest to lordoza lędźwiowa. Niestety nie mam możliwości na razie skorzystać z rehabilitacji. Mój układ kostny jeszcze nie uległ całkowitemu ukształtowaniu. Nie znam się dokładnie a stopień wygięcia to taki chyba między średnim a małym. Również mam pytanie takie czy jest możliwe,że nie mam lordozy ale tylko odłożony na pośladkach tłuszcz? Czy mogę mieć taką tendencję? Uprawiam sztuki walki itp. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi