Gość Grażyna Opublikowano 25 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2011 Moja córka,w wieku 9 miesięcy,przeszła ciężkie wgłobienie jelit z komplikacjami.W chwili przybycia do szpitala była w stanie nie rokującym przeżycia.Lekarze z trudem ją odratowali po bardzo długiej operacji,która musiała zostać powtórzona po zastosowaniu przetoki i wlewów antybiotykowych.Poinformowano mnie.że miała taką operacje jak Papież po zamachu.To było w 1985 roku. Kilka lat temu córka zaczęła odczuwać silne bóle skurczowe brzucha.Okazało się,że ma masę zrostów,które obejmują jajowód.Zrostu zostały częściowo usunięte,a wraz z nimi jajowód.Obecnie córka jest mężatką i przygotowuje się do zajścia w ciążę.Chciałabym się dowiedzieć,czy zajście w ciążę/utrudnione przez posiadanie tylko jednego jajowodu/ nie będzie przyczyną zaostrzenia jej stanu zdrowia.Oprócz pozostawionych zrostów,córka ma również dwie wielkie blizny na brzuchu w okolicy od pępka do wyrostka oraz kolistą bliznę po przetoce.Byłabym wdzięczna za jakakolwiek pocieszającą informację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 2 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2011 Oczywiście problem zajściem w ciąże na pewno będzie istniał. Co do rozwoju samej ciąży jednak nie powinno być kłopotów mimo zrostów w jamie brzusznej. Oczywiście problem ten należy przedyskutować bezpośrednio z ginekologiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grażyna Opublikowano 4 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2011 Bardzo dziękuję za dodanie mi otuchy.Właśnie dowiedziałam się,że córka odbyła konsultacje z ginekologiem i chirurgiem.Okazały się na tyle pomyślne,że natchnęło to nas nadzieją na pomyślne doczekanie się potomstwa.Serdecznie pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi