Gość Maria Opublikowano 23 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2011 Od lat mam *problem* z przełykiem i gardłem: częste infekcje, zakażenia wirusowe i bakteryjne.Nie mogę jeść ani pić nic zimnego, na drugi dzień zaraz ból. Często też czuję suchość w gardle, i bardzo często swędzenie, ale wyżej, na podniebieniu. Miałam robiony wymaz i brałam też antybiotyki. Ostatnio laryngolog stwierdził przerosty błony śluzowej przełyku, mówił,że można je wypalić azotem. Na tym wizyta się skończyła. Bardzo proszę o radę: czy takie wypalanie jest konieczne, czy też można z tym spokojnie żyć, jakie inne mozna zastosować leczenie, aby poprawić ten stan. Bardzo dziękuję. Maria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej Opublikowano 19 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2011 Przerosty będzie lepiej wypalić, gdyż mogą przerodzić się w zmiany złośliwe. Zabieg taki wykonuje się zazwyczaj w znieczuleniu miejscowym, przy dużej wrażliwości stosowane jest znieczulenie ogólne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Agnieszka Opublikowano 21 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2011 Według mnie lepiej nic nie usuwać, to może pogorszyć stan i mogą być inne infekcje. Najlepiej leczyć się domowymi sposobami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi