Gość Wojtek Opublikowano 22 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2011 Proszę o pomoc.Jestem w młodym wieku i strasznie mam widoczne żyły na ciele ale podstawowym problemem są widoczne żyły na skroniach, które są bardzo grube i najbardziej widoczne podczas wysiłku. Mniej widoczne w spoczynku ale również można je zauważyć. Czy to normalne w wieku 16 lat i czy da się je jakoś zlikwidować . Przypomnę że ćwiczę mniej więcej 3 razy w tygodniu dość intensywnie. Zapomniałem jeszcze dodać że podczas treningu czasem czuję pulsowanie w skroni. A nawet w spoczynku np. w domu jak siedzę lub leżę też czuję że pulsuje mi skroń i to dość wyczuwalnie ale bez objawów bólu i czy to jest normalne zjawisko czy ze mną coś jest nie tak ? Ciśnienie mam w normie mierzyłem 3 razy mniej więcej utrzymuje się w granicach 118 na 65. Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bartek Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 To normalne, że podczas wysiłku żyły się powiększają ponieważ wzrasta ciśnienie tętnicze i krew zaczyna szybciej płynąć, skoro masz ciśnienie w normie to nie masz się czym martwic po prostu w taki sposób biegną Twoje żyły. U mnie podczas wzmożonego wysiłku pojawia się żyła biegnąca przez sam środek czoła i również powiekszają się te żyły skroniowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi