Gość Marcin Opublikowano 17 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2011 Ponad 3 lata temu nabiłem sobie centralne na środku czoła guza, po paru dniach nie było go widać ale niestety się pojawił i jest bardzo widoczny. Jego struktura jest twarda co mnie niepokoi gdyż zaczynam się obawiać że nie można będzie go usunąć. Więc czy można go usunąć?? i czy można zrobić to u normalnego chirurga czy jakieś operacje plastyczne itp. itd. i co z blizną pozostała na środku czoła ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 19 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2011 Być może doszło do zwłóknienia krwiaka pourazowego. Taką zmianę można usunąć zabiegowo. Oczywiście po zabiegu pozostanie blizna - nie ma innej możliwości usunięcia guza bez pozostawienia blizny. Proszę w tej sprawie bezpośrednio skonsultować się z chirurgiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość XDXD Opublikowano 19 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2011 Czy to jest tylko zabieg, który jest wykonywany w jeden dzień w który się przychodzi i wychodzi?? Jak można skutecnie pozbyc się bllizny?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 20 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 To zabieg wykonywany ambulatoryjnie czyli przychodzi się do poradni i tam zostaje wykonany zabieg. Na blizny można zastosować specjalne żele, które poprawiają ich wygląd estetyczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość XDXD Opublikowano 21 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2011 Tylko poprawiają wygląd, a można je jakoś całkiem usunąć?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mario Opublikowano 30 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2011 a ile taki zabieg srednio kosztuje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Renia Opublikowano 6 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2011 Witam Mam podobny problem, w na poczatku maja tego roku uderzyłam w latarnię, wyniku czego rozciełam lewy łuk brwiowy. Zostałam opatrzona i lekarz stwierdził., że rozcięcie jest niewielkie i nie ma potzreby szyć. W tej chwili mam niewielką bliznę i zgrubienie w miejscu stłuczenia, które nadal boli. Co to może być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Michu Opublikowano 13 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2021 Czy możecie polecić dobrych chirurgów którzy usuwają zwapniale krwiaki pourazowe. W moim przypadku zgrubienie jest umiejscowione centralnie na czole (troche jak u boksera) i ma kilka cm długości i szerokosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi