Gość ja Opublikowano 20 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2008 Witam znalazłam na stronce internetowej operacje metodą laparoskopową pęcherzyka żółciowego .I mam pytanie co po operacji sie dzieje z tymi założonymi klipsami.Zostają do końca życia tam ? Dzieje sie coś w tym miejscu nic po kilku latach ,jakby nie było to chyba metal. A to stronka (link) do operacji. http://uk.youtube.com/watch?v=vJG5UuxH_Fs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 20 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2008 Klipsy pozostają do końca życia. Zbudowane są najczęściej z tytanu i są nieszkodliwe dla organizmu i nieaktywne biologicznie i fizycznie (można wykonywać rezonans). Widać je na zdjęciach rentgenowskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sylwek Opublikowano 18 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 czy mam sie bac wyciecia woreczka zolciowego mam zlogi 8mm mam 28 lat.odpiszcie i czy kwalifikuje sie juz do operacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 Jeśli kamica pęcherzyka jest objawowa należy poddać się operacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi