Gość Peter Opublikowano 16 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2011 Mam pytanie odnosnie lewego jadra po operacji zylakow powrozka nasiennego minal juz miesiac po operacji a nadal jest powiekszone kika dni temu zauwazylem plyn ktory po podswietleniu latarka przeswietla sie czy to moze byc wodniak jadra? w dotyku tak jakby skora moszny byla miekka tam gdzie wlasnie wystepuje ten plyn.Plyn znajduje sie pod jadrem ciągnie sie ku czubkowi. Bardzo sie niepokoje prosze o odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 19 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2011 Takie objawy mogą właśnie świadczyć o wodniaku jądra. Trzeba w tej sprawie skonsultować się bezpośrednio z urologiem. On zadecyduje czy należy juz ten stan operować czy można to leczyć zachowawczo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Peter Opublikowano 19 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2011 A czy przy dotyku jądra jeśli ma sie wodniaka odczywa się ból i czy powinno przeswiecać się całe jądro czy tylko część ? I co może być przyczyną tego np. mało leżałem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 20 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 A czy przy dotyku jądra jeśli ma sie wodniaka odczywa się ból - może boleć, ale też i nie wywoływać taki stan bólu i czy powinno przeswiecać się całe jądro czy tylko część ? - całe I co może być przyczyną tego np. mało leżałem ? - nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Piter Opublikowano 23 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2011 a więc byłem u lekarza okazało się że to wodniak natomiast mały , zreszta było to widać już w domu przy samobadniu po tym jak się przeświecał( nieprzeswiecało się całe jądro tylko tam gdzię jest płyn czyli tak 1/4 jądra) i tak tez wyszlo na usg Doktor powiedział że jestem dopiero miesiąc po operacji także niema co się narazie stresować i trzeba poczekać co będzie się działo. Jeszcze mam pytanie ostatnie czy jest prawdopobieństwo że to zniknie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi