Gość Agnieszka Opublikowano 16 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2011 Moja babcia (75 lat) ma problemy z wypadającą szyjką macicy.Podczas wizyty u ginekologa okazało się, że ma jakieś czerwone odleżynu, otarcia na szyjce. Lekarz powiedział, że to może być z powodu ocierania o bieliznę. Ginekolog przepisał Linomag i Ovestin do smarowania (razem wymieszane przed posmarowaniem). W aptece pani dała mi Linomag czerwony (z kwasem borowym). Na stronie internetowej zobaczyłam że jest jeszcze Linomag zielony. Czy ten czerwony jest prawidłowy? Przeczytałam że nie używa się go na błony sluzowe (a szyjka macicy taka jest). Czy powinnam zmienić na zielony? Dziękuje o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 19 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2011 Jeśli ten Linomag nie wolno stosować do błony śluzowej to odradzam jego stosowanie w przypadku szyjki macicy. Lepszy jest w takim wypadku Linomag zielony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zatroskana Opublikowano 21 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2016 Moja mama ma 70 lat i tez problemy z wypadaniem macicy. Ginekolog zaleci operacje usunięcia. czy to ciężki zabieg? mam czeka na wynik cytologii. boje się ze przy takich odleżynach może być zły,ze to może przekształcić się w coś poważniejszego typu nowotwór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi