Gość J. Opublikowano 16 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2011 Witam. ok 2 miesiecy temu wycinalam kilka pieprzykow na plecach i na klatce piersiowej, mialam zakladane szwy niestety zostaly mi straszne czerwone blizny smaruje codziennie kremem na blizny ale nic nie pomaga.. jak sie tego pozbyc ? kolejne pytanie: nie wiem czy to normalne ale strasznie bola mnie te pieprzyki na plecach swedza, czasem czuje bol np. jak dlugo leze na plecach, a z przodu.. nawet lekkie dotkniecie juz mi sprawia bol, na boku ciezko mi lezec poniewaz wtedy skora sie *marszczy* i strasznie boli.. czy to normalne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 16 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2011 jak sie tego pozbyc ? - oczywiście trzeba stosować dobre żele na blizny najlepiej na bazie silikonu, efekt stosowania takich żelów to około 3-4 miesiące czy to normalne ? - po tak długim okresie raczej takie dolegliwości nie powinny występować, radziłbym jeszcze w tej sprawie skonsultować się z dermatologiem, być może dochodzi do tworzenia się bliznowców co może wymagać np. sterydoterapii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi