Gość Anna Opublikowano 16 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2011 Witam, dwa dni temu uderzyłam się mocno w górną część nosa - krawędzią naczynia. Po uderzeniu od razu przyłożyłam lód. Nie wystąpiło krwawienie, kość raczej też nie została uszkodzona. Wystąpiła opuchlizna i dość mocne zaczerwienienie. Po 24 godzinach opuchlizna zeszła, zostało zaczerwienienie i w miejscu uderzenia pojawił się mały twardy guz/zgrubienie na kości - nie wiem do końca co to jest. Zaczerwienienie i ból zmniejsza się stopniowo, ale powstały guz w ogóle. Czy jest jakiekolwiek prawdopodobieństwo, że taki guz zostanie? Co mogę zrobić, żeby go zlikwidować? Stosować jakąś maść na stłuczenie? Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 19 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2011 Prawdopodobnie wytworzył się krwiak. Taki krwiak powinien w przeciągu kilku dni wchłonąć się samoistnie, lecz można ten proces przyspieszyć używając żelów z heparyną. Jeśli do tego nie dojdzie trzeba w tej sprawie najlepiej skonsultować się z chirurgiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lolek Opublikowano 21 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2012 ja tez mam takich pare guzów od uderzeń. i nie chca zejść, zastanwiam się nad pójściem do chirurga. Anno ty byłaś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi