Gość Zofia Opublikowano 14 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2011 Witam,trzy tygodnie temu mój syn został pobity przez dwóch nieznanych sprawców,wynikiem czego było rozcięcie górnej wargi.Niestety warga nie została zszyta / za późno syn zgłosił się do chirurga/ i warga zrosła się sama.Obecnie widać, iż warga *rozeszła* się nieznacznie.Proszę mi odpowiedzieć,czy w przypadku kiedy rana całkowicie się wygoi można stosować krem Contractubex i czy w najbliższej przyszłości można zaplanować jakiś zabieg chirurgii plastycznej? czy też nie ma już żadnych szans aby poprawić wygląd wargi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 17 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2011 Można spróbować stosować na wargę maści lub żele na blizny. Zalecałbym maści lub żele na bazie silikonu. Oczywiście w przyszłości można wykonać korekcję plastyczną takiej blizny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zofia Opublikowano 19 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2011 Dziękuję bardzo za odpowiedź, bo już traciłam nadzieję, że da się coś jeszcze z tym zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi