Skocz do zawartości
eChirurgia.pl

Ból i biały osad po odsłonięciu żołędzia penisa

Gość Jackoś

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Dziś ściągnąłem napletek tak by odsłonić cały żołądź, pierwszy raz. Strasznie się przeraziłem bo... ból przy dotyku żołędzie jest okropny i zostaje na nim biały osad. Generalnie czytałem że ból można zwalczyć ale jest kilka metod na forum, wizyta u lekarza odpada bo jakoś.. nie jestem zbyt śmiały, a co do metod to, którą zastosować? rumianek? moczenie w wodzie i hartowanie? czy co jeszcze innego? Maści z apteki też słabo bo to w sumie tak samo jak bym poszedł do lekarza, chyba że by aptekarka nie wiedziała do czego służy dana maść *). Powiem szczerze ze się tego boję ale jest jeszcze druga słaba sprawa, *po wszystkim* skóra nie zasłoniła mi całego żołędzia i niekomfortowo mi się porusza a jeszcze jak dostanę erekcji gdzieś? Padnę z bólu chyba :/ Mam 17lat. Proszę o pomoc. Jezu, przeczytałem jeszcze kilka tematów i kurde ja to chyba mam wszystkie dolegliwości opisane tutaj :/ Boje się tego jak i tego że będę musiał chodzić z czymś po lekarzach...

Najlepiej ćwiczyć napletek w ciepłej wodzie, długo moczyć i w czasie ściągania używać oliwki dla dzieci, powoli pozbywać się mastki używając delikatnej gąbki i mydeł w płynie najlepiej dziecięcych.