Gość ala Opublikowano 10 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2011 Chciałabym sie dowiedzieć co to jest za bakteria Klebsiella oxytoca wykryto ja u mojego partnera w nasieniu a u mnie w pochwie oczywiscie sa dolegliwosci.Czy jest ona niebezpieczna i wyleczalna?? Prosze o odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 11 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2011 patrz strona: http://www.alergia.org.pl/pacjent/inne/klebsiella.htm Bakterie z grupy Klebsiella to dość groźne chorobotwórcze bakterie. Do posiewu tych bakterii dołącza się zazwyczaj antybiogram dzięki czemu można włączyć antybiotyk celowany. Antybiotyki celowane powodują likwidację całkowitą zakażenia spowodowanego przez te bakterie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi