Gość Justyna Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2011 Jak długo można stosować gasprid10 biorę go przed obiadem i kolacja .Czy mając zapalenie przełyku i uciążliwe objawy ph-metria z impedancja wyszła w normie ,była żle wykonana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2011 Jak długo można stosować gasprid10 biorę go przed obiadem i kolacja . - jeśli jest taka potrzeba to nawet i ciągle, jeśli tylko objawy są okresowo to tylko w czasie tych objawów przez około 6 tygodni Czy mając zapalenie przełyku i uciążliwe objawy ph-metria z impedancja wyszła w normie ,była żle wykonana. - niestety, ale prawdopodobnie tak, jeśli rzeczywiście jest stan zapalny przełyku to powstaje ona na drodze zarzucania treści żołądkowej lub żółciowej, może należałoby jeszcze wykonać ph-metrię, ale 24-godzinną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Justyna Opublikowano 10 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2011 Ale to była ph-metria24 godzinna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anna Opublikowano 10 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2011 Czy ph-metria jest badaniem dokładniejszym niż gastroskopia jeżeli chodzi o zdiagnozowanie refluksu i przepukliny? Jak wygląda badanie i czy trzeba się do niego jakoś przygotować? Proszę o odpowiedx. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gabi Opublikowano 17 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2011 witaj.ja brałam gasprid przez ok.2 miesiące po czym zrobiłam gastroskopię.okazało się że mam refluks,nadżerki na przełyku i zapalenie antrum żołądka.lekarz prowadzący gastrolog kazał mi odstawić ten lek od razu.w zamian dostałam kilka innych leków nawet tanich i od tamtej pory czuję się bardzo dobrze.musisz wykonać gastroskopię żeby lekarz zdiagnozował na co chorujesz bo przy moim stanie ten lek mi szkodził. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi