Gość Patrycja Opublikowano 7 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2011 Chciałam zapytać o ryzyko wystąpienia kolejnego zapalenia. Jestem już po nacięciu ropienia, goi się bardzo dobrze jednak konieczne jest usunięcie torbila na który mam się umówić wg uznania (termin). Chciałabym odwlec ten zabieg na kilka miesięcy max 6,ze względu na zaplanowane wyjazdy. jednak obawiam się że w tak długim czasie może dojść do kolejnego zapalenia które i tak uniemożliwi wyjazd. tak więc moje pytanie brzmi : Jak duże jest ryzyko ponownego zapalenia i jak ewentualnie działać przeciw jego wystąpieniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2011 Jak duże jest ryzyko ponownego zapalenia i jak ewentualnie działać przeciw jego wystąpieni - ryzyko jest bardzo duże i radziłbym od razu poddać się zabiegowi - w żaden sposób nie zapobiegnie Pani przed wystąpieniem ponownego zakażenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi