Gość bardzo zaniepokojony! Opublikowano 7 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2011 Witam. Mam 15 lat. Rok temu zauważyłem, że moje prawe jądro jest trochę większe od lewego (tzn. w całości, ogólnie). Wyczuwam również żylaki powrózka nasiennego w okolicach prawego,ale także w okolicach lewego jądra (tu jest ich mniej). Odczuwam dyskomfort w mosznie oraz ból w dolnych plecach (nie jest on cały czas. Są lepsze i gorsze dni. Czasami występuje,a czasami w ogóle. Zdarzyło się 2-3 razy, że miałem tak silny ból, że nie mogłem się wyprostować, to był ból podobny do tzw. korzonków., ale nie wiem czy miało to coś wspólnego z jądrami). Ten dyskomfort i dziwne uczucie odczuwa, niekiedy także w prawej nodze. W przeszłości, w wieku około 6 lat miałem wodniaka prawego jądra, z którym skutecznie się uporałem. Dodam jeszcze, że dosyć bardzo często się masturbuje. *) Czy to jest jakiś nowotwór?! Przypominam, że mam to od roku!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2011 Takie powiększone jądro może wskazywać na wznowę wodniaka jądra. To powiększone jądro oraz wyczuwalne prawdopodobnie przez Ciebie żylaki powrózka nasiennego wymagają konsultacji z urologiem. Porozmawiaj o tych problemach z rodzicami i udaj się do urologa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bznpjn Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2011 Z tym, że przy wodniaku jądro jest powiększone, jak sądzę, nawet dwukrotnie,a u mnie jest to nieznaczna różnica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 10 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2011 Wszystko zależy jak duży jest wodniak. Wodniak może być niewielki i wtedy jądro będzie tylko nieznacznie powiększone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bznpkj Opublikowano 10 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2011 No tal, ale ja bardziej martwię się o ten ból pleców *(. Bo słyszałem, że przy nowotworze on występuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi