Skocz do zawartości
eChirurgia.pl

Kłucie brzucha w linii od pępka do penisa przy prostowaniu i wciąganiu brzucha

Gość Maciej

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jestem chlopakiem w wieku 17 lat. Juz kiedy mialem takie objawy ale nie byly one mocne ( nie robilem sobie nic z tego bo bylem mlodszy, a zabolalo to raz na bardzo rzadki czas ). Dzisiaj ku mojemu zdziwieniu objawa nie chce przejsc, mialem te objawe dzisiaj bardzo duzo razy nie liczylem, cos okolo 8 razy. Czytalem juz troche na temat przepukkliny ale nic nie znalazlem, ale wole sie spytac dla wlasnego dobra, a narazie nie chce rodziny denerwowac. wiec moje objawy to sa takie ze gdy chce sie wyprostowac lub wciagnac brzuch, to mnie kluje taka linia jakby od pepka do penisa, nie raz strasznie to boli a nie raz tak nijako. prosze o szybka odpowiedz i pozdrawiam Maciej

Bez badani nie określę co jest przyczyną tychże dolegliwości. To raczej nie jest przepuklina, bo przepukliny w tej okolicy ciała nie występują. Może to tylko jakiś zwykły nerwoból powstały na podłożu samoistnego podrażnienia nerwów obwodowych. Jeśli budzi to u Ciebie niepokój poinformuj o tym fakcie rodziców i udaj się do lekarz bezpośrednio.

Ja mam taki sam problem. Pojawia się dość rzadko. Mam 16 lat i dziś nie przechodzi wcale. Może jest to związane ze zmęczeniem, bo przez 3 noce nie spałem prócz dzisiejszej. Dzisiaj spałem około 15 godzin. Kłucie jest w brzuchu natomiast czuje że jest to związane z moim penisem.

Gość Maciej lat 21

witam ja mam podobny problem jak wy tyle ze zauważyłem ze stało sie to podczas gdzy wczoraj kosiłem ze 3 godz trawe na dość nie równym terenie i troche sie na siłowałem gdy zajechałem do domu usiadłem na jakieś 20 minut i jak chciałem wstać ale miałem z tym problem za każdym razem jak chciałem sie wyprostować to ból przeszywał od pępka do penisa tak jakby sie przewód moczowy rozciągał bolało jak cholera*/*/