Gość Benek. Opublikowano 5 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2011 Po badaniu TK wykryto u mnie gruczolaka czy w tym przypadku konieczny jest zabieg operacyjny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 7 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2011 Ale gruczolaka jakiej części ciała, jak dużego, gdzie dokładnie położonego? Gruczolak to zmiana nowotworowa o łagodnym charakterze wymagająca z reguły chirurgicznego, doszczętnego usunięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Benek Opublikowano 8 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2011 Gruczolak znajduje się na nerce - 2,5 cm x 2,0 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2011 Trzeba w tej sprawie udać się na konsulatcję do urologa. Taka zmiana zapewne będzie wymagała leczenia operacyjnego i dokładnej pooperacyjnej analizie histopatologicznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Benek Opublikowano 21 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2011 Udałem się do urologa. Odpowiedział mi, że konieczna będzie operacja i usunięcie całej nerki. Chciałbym uzyskać kilka informacji. Czy ten guz jest złośliwy i czy będzie konieczne usunięcie całej nerki. Zdjęcie z TK zamieszczam pod linkiem: http://img25.imageshack.us/img25/4025/obrazjpeg.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi