Gość sandra Opublikowano 5 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2011 Witam, bardzo proszę udzielic mi odpowiedzi na pytanie jak długo trwa leczenie pacjenta po usunięciu ropnia mózgu? Po wycieciu ropnia moja szwagierka patrzy sie tylko w jeden punkt, potrafi jedynie wypowiedzieć*tak* *nie* i wyglada strasznie (głowa mała jak pięść...) Czy takie objawy po operacji są normalne? Czy jeśli skierowano ja na onkologię to znaczy, że to rak? Jakie są rokowania, że wyjdzie z tego cało? Bardzo proszę mi pomóc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 7 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2011 Witam, bardzo proszę udzielic mi odpowiedzi na pytanie jak długo trwa leczenie pacjenta po usunięciu ropnia mózgu? - taka rekonwalescencja może trwać nawet i rok Czy takie objawy po operacji są normalne? - to bardzo ciężki zabieg, choroba niebezpieczna, powrót do zdrowia powolny i niestety często zdarzają się powikłania neurologiczne po takim ropniu mózgu Czy jeśli skierowano ja na onkologię to znaczy, że to rak? - jeśli do onkologa to prawdopodobnie stwierdzono nowotwór Jakie są rokowania, że wyjdzie z tego cało? - jeśli to nowotwór to rokowanie jest o wiele gorsze niż w przypadku ropnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sandra Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2011 Bardzo dziękuję za odpowiedż. Okazało sie, że to nowotwór złośliwy. 3 lata temu również miała w głowie nowotwór i tez został usuniety chirurgicznie. skoro teraz to znowu nowotwór tym razem złośliwy a nie ma przerzutów to jakie są szanse, że z tego wyjdzie cało? Dodam, że ma ona 22 lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2011 Nowotwory mózgu nie dają przerzutów. Ale niestety bardzo źle rokują z uwagi na swoją lokalizację, zwłaszcza wznowy takich nowotworów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi