Gość Katarzyna Opublikowano 5 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2011 Mam 17 lat i miałam operacje w sierpniu 2010r na przepuklinę pachwinową prawostronną.Od czasu zabiegu ból nie ustępuje a tabletki i blokady nie pomagają.Mój lekarz prowadzący powiedział że trzeba znów operować bo nie mogę się tak męczyć.Powiedział że zabieg ma być wykonany w znieczuleniu miejscowym.Moje pytanie na czym polega znieczulenie miejscowe??i czy jest to znieczulenie podawane do kręgosłupa czy tylko wokół miejscz operowanego??i czy po zabiegu będę mogła zaraz chodzić czy trzeba będzie swoje odleżeć(jak tak to mniej więcej ile godzin) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Klaudia Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2011 mocno Cię boli? jakie masz blokady? ja mam 16 lat, a przepuklinę od zerówki, ale jakos nigdy nie doszło do operacji.., jak czytam Twój wpis to aż mnie ciarki przeszły... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Katarzyna Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2011 no boli dosyć mocno na brzuchu spać się nie da.blokadę miałam jedną szpitalną nie wiem dokładnie jaką i z diprohosu oprócz tego kilka rodzai tabletek przeciwbólowych i maść.Ja przepukline miałam od urodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2011 na czym polega znieczulenie miejscowe? - polega na ostrzyknięciu miejsca operowana środkiem znieczulającym za pomocą igły i strzykawki, będziesz w pełni świadoma, nie będziesz czuła bólu tylko to, że coś w tym miejscu się robi i czy jest to znieczulenie podawane do kręgosłupa czy tylko wokół miejsca operowanego? - wokół miejsca operowanego i czy po zabiegu będę mogła zaraz chodzić czy trzeba będzie swoje odleżeć(jak tak to mniej więcej ile godzin) - po znieczuleniu miejscowym można od razu chodzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Klaudia Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2011 ja w sumie też, ale później mi jakoś schowała się na trochę, a potem pokazała się znowu, ale nic z tym nie robiłam.. w sumie to za bardzo mi ona nie przeszkadza. a Ty mialas jakies problemy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Katarzyna Opublikowano 7 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2011 mi zaczeła się powiększać na początku zeszłego roku i zaczeła boleć.Ale ból ten był tylko po wisiłku a teraz boli ciągle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Klaudia Opublikowano 7 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2011 a od czegoś konkretnego Ci się powiększyła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Katarzyna Opublikowano 7 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2011 no sama z siebie nic ciężkiego nie dźwigałam a ona co kilka dni robiła się większa.Nawet lekarz po operacji pryznał się że jak zaczeli mnie operować to się aż za głowę chwycili że w środku była taka wielka(nie tylko na zewnątrz).Lekarz porównał moją przepulkinę do przepukliny srarego faceta ciężko pracującego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Klaudia Opublikowano 7 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2011 Ale te bóle teraz masz przez to, że coś się nie udało w sierpniu czy z czego? Wszyli Ci siatkę? Jak tak czytam co piszesz to aż strach myslec co we mnie siedzi*) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Katarzyna Opublikowano 8 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2011 Bardzo przepraszam że wczoraj wysłałam 3 te same wiadomości ale miałam problem z internetem.Niby te bóle mam bo mam przychycony nerw,choć mam przed tym obawy bo w dolnym końcu blizny jest uwypuklenie.Ja miałam bez urzycia siatki(szwem)ponieważ tak młodej osobie która jeszcze nie rodziła nie należy wszywać siatki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Klaudia Opublikowano 11 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2011 a gdzie mialas operacje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Katarzyna Opublikowano 11 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2011 w szpitalu na śląsku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ania Opublikowano 22 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2011 Miałam również operacje na tą przepuklinę pachwinową i boli mnie nadal mimo,że dość dawno ją miałam.Odczuwam zgrubienie wzdłuż cięcia i to mi bardzo dokucza i męczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ania Opublikowano 22 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2011 Jeśli macie coś podobnego, napiszcie co robicie?Leki bez skutku.Czekam na odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jagoda Opublikowano 3 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2011 ja mam straszne zaparcia po operacji. mam 16 lat, operacja była we wrześniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ewa Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 jagoda, a przed operacja nie mialas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi