Gość ania bytom Opublikowano 3 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 Witam Na 31,01,2011 mam skierowanie do szpitala na splenektomie, sledziona 153,2*88,6mm - sferocytoza dodatkowo kamica pecherzyka zolciowego, Mam pytanie co do szczepien przed zapiegiem zaszczepilam sie przeciw zoltaczce na dniach mam szczepic sie szczepionkami PNEUMO 23 i NEISVAC - C ,hematolog kierujac na zabieg zlecil jeszcze szczeopionke ACT HIb ale jest ona nieosiagalna, znalazlam inne HIBERIX, PEDVAX HIB czy one moga zastapic ta ACT HIB i na ile przed zabiegiem powinna byc podana? mam miec usunieta sledziona metoda klasyczna , nie znalazlam miejsca gdzie by sie podjeto tego zabiegu metoda laparoskopowa , czy jest gdzies na slasku szpital ktory tak to wykonuje? dziekuje za ewentulana odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 5 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2011 hematolog kierujac na zabieg zlecil jeszcze szczeopionke ACT HIb ale jest ona nieosiagalna, znalazlam inne HIBERIX, PEDVAX HIB czy one moga zastapic ta ACT HIB i na ile przed zabiegiem powinna byc podana? - tak, można te szczepionki potraktować jak równoważne, a zaszczepić najlepiej byłoby się około miesiąca przed zabiegiem gdzie by sie podjeto tego zabiegu metoda laparoskopowa , czy jest gdzies na slasku szpital ktory tak to wykonuje? - proszę w tej sprawie skonstaktować się z Kat. i Oddz. Klinicznym Chirurgii Ogólnej, Bariatrycznej w Zabrzu, bo prawdopodobnie tam wykonuje się takie zabiegi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ala Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2011 witam do apni z bYTOMIA w ZABRZU klinika wykonuje maetoda laparoskopowa wiem bo moje dziecko to miało super fachowcy i po 3 dniach do domciu goraco polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BEATA Opublikowano 21 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2011 metodą laparoskopową wykonują ten zabieg w szpitalu w krapkowicach kolo opola tez nie potrafiłam znalezć nic na śląsku jestem z tarnowskich gór mam zabieg 27 11 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi