Skocz do zawartości
eChirurgia.pl

Spuchnięty penis po obrzezaniu całkowitym

Gość Paweł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam wielki problem po usunięciu stolejki metodą całkowitego obrzezania. Mam 19 lat i jakos 2 miesiące po zabiegu dalej członek jest spuchnięty ( tak zwana oponka ). Codziennie zmieniam opatrunki, próbowałem rivanolu, altacetu i innych lecz nic nie daje rezultatu. Ciągle nie chce sie zagoić a mój chirurg powiedział ze nie wiem dlaczego to tak długo trwa. Słyszałem o aerozolach z jakims antybiotykiem, lecz tego nie probowałem. Nawet pare dni chodziłem bez opatrunku licząc ze może jestem na maści uczulony lecz nic to nie dało. Chciałbym sie poradzić co można jeszcze z tym problemem zrobić. Chciałbym jeszcze dodać ze opuchniete miejsca strasznie bolą. Licze na pomoc bo juz nie wiem co robić. :(

Być może warto byłoby zastosować właśnie jakieś maści lub kremy z dodatkiem antybiotyku, leku przeciwgrzybiczego i/lub sterydu. Takie środki dostępne są tylko na receptę. Może jeszcze w tej sprawie skonsultuje się Pan jeszcze z dermatologiem.

Dziekuje za pomoc. Dlaczego z dermatologiem? Myśle ze pojade do mojego lekarza, który przeprowadzał mi operacje i cały czas nad tym czuwał i powiem mu żeby mi poprostu przepisał takie masci i kremy. Chociaż miałem juz od niego takie maści i nic nie pomagało ale nie wiem czy to było z antybiotykiem. Miałem na pewno ten rivanol, maść betadine i nic nie pomagało.