Skocz do zawartości
eChirurgia.pl

Nabrzmiały penis w czasie wzwodu po antybiotykoterapii grzybicy i zapaleniu żył

Gość Michał

Rekomendowane odpowiedzi

Od około pół roku borykam się z pewnym problemem.Po stosunku ze stałą partnerką,z użyciem prezerwatywy na napletku pojawił mi się czerwony opuchnięty pierścień,który zszedł na drugi dzień,zostało mocne zaczerwienienie żołedzi i skóry około 3 cm pod nią:popękane naczynka,wrażliwość typu szczypanie,myślałem ze to zwykłe podrażnienie,po około 3 dniach w czasie kolejnego stosunku zauważyłem że mój penis jest bardzo obrzęknięty:żołądz była o około 1/3 większa niż wcześniej w czasie erekcji,do tego stopnia nepęczniała że gładka jak *lustro*,po tym stosunku penis mi stwardniał tak jak gdyby nie odpłyneła z niego cała krew:najgardziej twardy jest ok 2cm pod żołędzią a u podstawy grubszy i miękki,mówie tutaj o stanie spoczynku,w nocy mniałem do 7 erekcji tak mocnych ze budziłem sie spocony.Odrazy poszedłem do lekarze urologa,najpierw dostałem masc przeciw grzybicza i antybiatyk cipronex,w usg bez zmian,jądra,prostata,wszystkie funkcje w normie,po około miesiacu(leczenie bez efektów)dostałem tabletki na zapalenie żył powierzchniowych najpierw jakies słabsze potem mocne które podnosiły mi tak ciśnienie ze bolała mnie głowa,miałęm robione usg brzucha wszystkie badania krwi,wymaz z cewki-wszystkie wyniki były w najlepszym pożadku,okaz zdrowia.Jako że na polu urologicznym nic już nie dało się zrobic zacząłem leczyc sie u dermatologa-wenerologa który uznał ze jest to uczulenie,dostałem claritine która powstrzymała nocne erekcje i znacząco polepszyła mój komfort(zacząłem się wysypiać).Po miesiacu stosowania masci protopic i brania claritine poprawa jest niezauwazalna,dalej penis jest twardy lub kluskowaty w stanie spoczynku a w czasie erekcji jest bardzo napeczniały,teraz nawet bardziej do tego stopnia ze boje sie czy nie popękaja w nim naczynka lub nie stanie sie cos gorszego w czasie stosunku.Prosze o jakąkolwiek rade co z tym dalej zrobic

Możliwe że w czasie stosunku złamałeś penisa czyli pękła któraś ze ścianek penisa tworząc zator i tą deformację. Bądż poprostu jest to grzyb do wyleczenia potrzeba ci crotlimazolum koszt w aptece 2 złote. Ale skłaniałbym się jednak do tego pierwszego czyli pęknięcie jakiejś ścianki.

Nie nie,miałem robione dokładne usg:ścianki ciał jamistych bez zmian bez zwapnien itp.Złamanie też to raczej nie jest nie mam żadnego skrzywienia,nie odczówałem bólu ani podczas współżycia tego *feralnego* dnia ani potem za każdym razem.Wszystkie funkcje w normie tak jak juz pisałem,dwóch urologów mnie oglądało i z punku widzenia urologii wszystko jest w porządku.Grzybica napewno nie gdyż te wszystkie srodki które do tej pory brałem dawno by ją zwalczyły.Nie jest to raczej prosty problem.

No to co wysłałeś to ewidentnie uszkodzenie ścianyt ciała jamistego,co wynika tez z opisu usg tylko w tym miejscu powinien byc raczej jakis *krwiak*,sine miejsce jak przy takich uszkodzeniach.Nie jestem specjalistą ale jezeli zbiera sie tam płyn to moze uszkodzenie nie jest duże.Na zdjęciach się nie bardzo znam wiec nic z nich nie wywnioskuje.Jeżeli jest szansa na samoistne wyleczenie to potrzebna jest napewno długotrwała abstynencja.A jeżeli nie to myśle że powinien to obejżeć chirurg

Michał dzięki za odpowiedz masz racje powinien być krwiak i sine miejsce ale nie ma i tu jest problem bo urolog patrzy nie ma krwiaka to jest ok a właśnie że nie jest ok *( bo wtedy by było wiadomo ze zostało uszkodzona osłonka biaława. najśmieszniejsze jest to że wcześniejsze 2 usg w pozycji leżącej nić nie wykazały dopiero w pozycji stojącej pokazało się na usg to wybrzuszenie taki zbiorniczek który jest największy po stosunku i pod prysznicem podczas kąpieli w ciepłej wodzie. może miał ktoś taki przypadek bo chyba jestem jedyny w Polsce. link mojego pracia w opadzie* http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b91e02534811364e.html