Gość Zuzanna Opublikowano 1 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2011 Od dwóch tygodni mam powiększone i bolące piersi. Zawsze ok. 2 dni przed okresem piersi robiły mi się nabrzmiałe i trochę mnie bolały, okres miałam w ubiegłym tygodniu a piersi nadal mnie bolą, znacznie się powiększyły, są chyba dwa razy większe. Jaka może być przyczyna bólu, znacznie pogarsza mi to samopoczucie, bo cała uwaga skupia sie na piersiach, przeszkadza mi ból i nie mogę przyzwyczaić się do dużego biustu, który powiększył mi się w ciągu kilku dni. Dodam że mam 34 lat i nigdy nie współżyłam, więc nie jestem w ciąży, nie mam żadnych innych dolegliwości poza zaparciami. Czy piersi wrócą do dawnego rozmiaru?Proszę o odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 2 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 Trudno mi określić co się dzieje bez bezpośredniego badania. Na pewno najlepiej w tej sprawie byłoby skonsultować się z ginekologiem. Być może doszło do jakiegoś stanu zapalnego gruczołów sutkowych. Być może konieczne okaże się wykonanie USG gruczołów sutkowych czy też np. oznaczenie hormonów płciowych we krwi. O wszystkim zadecyduje ginekolog po bezpośrednim badaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ola Opublikowano 2 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 a nie bierze pani żadnych leków z hormonami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zuzanna Opublikowano 2 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 Na zewnątrz nie widać żadnych zmian w wyglądzie sutków. Nie przyjmuję i nie przyjmowałam żadnych leków z hormonami. Czy USG gruczołów sutkowych wygląda tak jak USG jamy brzusznej? Z góry dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ola Opublikowano 3 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 usg piersi jest przeprowadzane tak samo jak usg jamy brzusznej i dodatkowo sprawdzane są też węzły chłonne pod pachami. z doświadczenia wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lena Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2011 Jeżeli odczuwam dolegliwości ze strony piersi to czy ginekolog będzie badał mi piersi czy powinnam przygotowac się również do badania ginekologicznego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anka Opublikowano 31 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2011 mam tak od pewnego czasu miesiączka skończyła mi się 2 tyg . temu i nadal mam nabrzmiałe piersi . Dodam że uprawiałam seks analny z chłopakiem .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi